Up Kulinarny Dzień Francuski w świetlicy Slideshow

W ramach koła europejskiego w tym roku szkolnym uczniowie rozpoczęli podrόż po Europie od FRANCJI. Wychowankowie poznali perełki architektury, kilka zwrotόw po francusku, genezę i barwy flagi francuskiej, położenie geograficzne kraju oraz historię Napoleona Bonaparte. Przyszedł czas na kulinaria… I tak 07.11.2017. podczas zajęć koła pod okiem prowadzącej Magdaleny Burniewicz uczniowie na kartach pracy odszyfrowali najpopularniejsze potrawy francuskie oraz przygotowali dla siebie francuskie drugie śniadanie, a mianowicie bagietkę z dżemem truskawkowym. Radości z jedzenia było co nie miara !!! Wszystkim smakowało.


DSCN1789
DSCN1790
DSCN1791
DSCN1793
DSCN1794
DSCN1795
DSCN1796
DSCN1797
DSCN1798
DSCN1799
DSCN1800
DSCN1801

Całkowita ilość zdjęć: 12 | Ostatnia aktualizacja: 27.11.17 12:58 | Wygenerowane przez JAlbum & Chameleon | Pomoc